ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Ή ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

ΟΙ 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010
Μπούμερανγκ της προκύπτει τελικά της κυβέρνησης η «έμπνευση» να νομοθετήσει για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας με όρους... ΜΚΟ και όχι με όρους ευνομούμενης Πολιτείας που πρωτίστως ενδιαφέρεται να δημιουργήσει προϋποθέσεις ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών.

Αυτή η ευκολία με την οποία και σύμφωνα με το κυβερνητικό προσχέδιο νόμου θα αποδίδεται η ελληνική ιθαγένεια, σχεδόν με όρους... «αυτοματισμού», έχει προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις, τις οποίες δεν ανέμεναν το Μαξίμου και το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, επειδή έχουν και τη διαπλεκόμενη στήριξη των ΜΜΕ των «νταβατζήδων».

Και αυτό φάνηκε και στην «ανοιχτή διαβούλευση», όπου η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων, περίπου τα οκτώ στα δέκα (!), είναι κάθετα αντίθετα στις κυβερνητικές προθέσεις, κάτι που έχει δημιουργήσει μέγιστη αμηχανία. Μάλιστα έχουν επιστρατευτεί και γνωστά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, τα οποία βαφτίζουν «ακροδεξιούς» όσους τολμούν (!) να εκφράσουν αντίθετη άποψη απ' την κρατούσα σε κυβέρνηση και πλειοψηφία των διαπλεκόμενων ΜΜΕ!

Είναι δε οι αντιδράσεις τόσο οξείες, ώστε παλιός κι έμπειρος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μάς υπογράμμισε:

«Αυτό το θέμα –τηρουμένων των αναλογιών– μπορεί να μας δημιουργήσει τόσα προβλήματα όσα δημιούργησε στον Σημίτη η “έμπνευση” της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες»!

Όπως τόνισε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» την προηγούμενη εβδομάδα, δημιουργούνται πολλοί και μεγάλοι κίνδυνοι τόσο για την αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας, μέσω της αθρόας και άνευ στοιχειωδώς σοβαρών κριτηρίων απόδοσης της ιθαγένειας, όσο και το να καταστεί η Ελλάδα μια ανεξέλεγκτη «χοάνη» υποδοχής μεταναστών, δίχως ουσιαστικό έλεγχο.

Κίνδυνος επίσης υπάρχει και για την αλλοίωση του εκλογικού σώματος. Κι όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κάποιος, όταν ένας εκ των όρων που τίθενται για την απόκτηση της ιθαγένειας (διά πολιτογράφησης) είναι το να αποδείξει ο αλλοδαπός ότι μπορεί να συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στην πολιτική ζωή της χώρας (και αυτό θα ελέγχεται απ' την Επιτροπή Πολιτογράφησης, που θα εισηγείται στον υπουργό), δημιουργούνται πλείστα ερωτήματα. Πώς μπορεί κάποιος αλλοδαπός να αποδείξει κάτι τέτοιο; Μήπως αποδεικνύοντας ότι... ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ (όπου κάτι τέτοιο επιτρέπεται, σε αντίθεση με τη ΝΔ); Δηλαδή διά της επίδειξης... κομματικού φρονήματος;

Επίσης η κυβέρνηση δείχνει μια ανεξήγητη (;) πρεμούρα και βιασύνη να προχωρήσει σε αυτόν τον νόμο, τη στιγμή όπου:

– Ακόμα δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών στον κοινωνικό ιστό της χώρας.

– Στοιχειωδώς δεν έχει γίνει μια καταγραφή των μεταναστών, δεν υπάρχει ο παραμικρός προγραμματισμός και παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση εμφανίζεται επισπεύδουσα...

– Ουσιαστικά, με τον τρόπο που επιχειρεί η κυβέρνηση να νομοθετήσει, η ιθαγένεια δεν θα αποδίδεται σε αυτόν που πραγματικά αισθάνεται Έλληνας, αλλά θα προσφέρεται... με το τσουβάλι.

– Εκτός από «κράχτης» για τους μετανάστες, η χώρα μας θα καταστεί και πόλος έλξης για τους σύγχρονους δουλέμπορους, όπως εύστοχα επισημαίνει κι ο τέως υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

– Προχωρά σε ένα τέτοιο μέτρο χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης της ιθαγένειας σε όλους τους ομογενείς μας, ιδίως σε εκείνους απ' τη Βόρεια Ήπειρο, οι οποίοι το παλεύουν αλλά συναντούν μύριες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως προκύπτει απ' τα στοιχεία της Νομαρχίας Αθηνών, μεταξύ 2005 και 2009 αποδόθηκαν 9.711 ιθαγένειες, εκ των οποίων οι 9.168 αφορούσαν Βορειοηπειρώτες!

Βιασύνη και εγκληματική

προχειρότητα!

Όπως προαναφέραμε, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων που κατατίθενται στο πλαίσιο της «ανοιχτής διαβούλευσης» στο www.opengov.gr είναι κατηγορηματικά αντίθετη στις κυβερνητικές προθέσεις.

Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι και μέσα από μια σειρά αδέσμευτα μπλογκ (Olympia, ANTI WEBLOG, Taxalia κ.ά.) έχει ξεκινήσει ένα «κίνημα» αντίδρασης και αντίστασης στην κυβερνητική μεθόδευση, και μάλιστα με εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία. Ενώ έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να μη γίνει... ρόμπα (λόγω της μεγάλης πλειοψηφίας των παρεμβάσεων αντίδρασης), έχει κινητοποιήσει κάποιες ελεγχόμενες ΜΚΟ, ώστε να αναρτούν θετικά σχόλια για τις προθέσεις της!

Μεταξύ των σχολίων που έχουν κατατεθεί, σταχυολογούμε:

– «Το σύνολο του νομοσχεδίου δείχνει τη βιασύνη και την εγκληματική προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε, προφανώς από άσχετους με τις έννοιες των λέξεων που χρησιμοποιούν».

– «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να αλλοτριωθεί εκ των έσω η χώρα»...

– «Δεν είναι δυνατόν κατά την ταπεινή μου άποψη να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να ερωτηθεί η ελληνική κοινωνία»...

– «Πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση τηρώντας τις εξαγγελίες της στο συγκεκριμένο θέμα και προχωράει στην κατάργηση του παραλογισμού, της αθλιότητας και της ντροπής που ίσχυε μέχρι σήμερα»...

– «Απλά είσαστε ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ, ΜΙΣΕΙΤΕ αυτήν την πατρίδα και εκτελείτε εντολές του SOROS, της Νέας Τάξης και της μπαρούφας που τη λένε... πολυπολιτισμικότητα»...

– «Επειδή έτυχε να κερδίσετε τις εκλογές του 2009, δεν έχετε το δικαίωμα να μας επιβάλετε να δεχτούμε το μπαστάρδεμα της ελληνικής κοινωνίας»...

– «Το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς την ανθρωπότητα ότι η Ελλάδα τού σήμερα φιλοδοξεί να γίνει τόπος όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απολύτως σεβαστά»...

– «Τίμια πράγματα: Δημοψήφισμα κι ας μιλήσει ο ελληνικός λαός»...

– «Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, τότε δίνεις το κίνητρο να έρθουν χιλιάδες μετανάστες με σκοπό να πάρουν την ελληνική - ευρωπαϊκή ιθαγένεια»...

- «ΝΑΙ στο δικαίωμα ψήφου των ομογενών και των Ελλήνων του εξωτερικού. ΟΧΙ στις αθρόες ελληνοποιήσεις των λαθρομεταναστών, οι οποίοι νομιμοποιούνται εν μια νυκτί για ψηφοθηρικούς λόγους και λόγω της αδυναμίας του κράτους να ελέγξει τη λαθρομετανάστευση»...

Εφημερίδα ΠΑΡΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου